Afvalcontainers dicht tijdens Oud en Nieuw

- Advertentie -

VLISSINGEN – De ondergrondse afvalcontainers in Vlissingen worden op 31 december vanaf 13.00 uur afgesloten, aldus de gemeente.

De afvalbakken vallen in deze periode regelmatig ten prooi aan vuurwerk. Daarbij wordt de brandweer ingeschakeld. In de nacht van 9 op 10 december raakte een container achter woningen aan de Van Dishoeckstraat ontzet, mogelijk door zwaar vuurwerk (foto).

- Advertentie -

Sommige gemeenten beveiligen de containers met pasjes voor bewoners. Proeven in ondermeer Vlissingen wezen uit dat er dan meer zwerfvuil op straat terechtkomt.

Vanaf zondag 1 januari om 17.00 uur kunnen de ondergrondse bakken weer gebruikt worden.

- Advertentie -
Vorig artikelFietser lichtgewond na aanrijding met personenauto
Volgend artikelGewonde na fikse mishandeling door verkeersruzie
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

2 REACTIES

  1. De ondergrondse afvalcontainers die zijn ze dan toch wel in de Bloemenbuurt vergeten. Het word tijd dat ze die pasjes gaan invoeren, en dat er is vaker gecontroleerd gaat worden ook op voertuigen die hier buiten de parkeervakken staan. In de binnenstad wordt er wel dagelijks gehandhaafd de rest hoort er niet bij Vlissingen op zijn best. Hoop dat er in 2017 hier ook is wat vaker gecontroleerd / gehandhaafd wordt.

Reacties zijn gesloten.