Politie en gemeente verspreiden flyer in Bloemenbuurt

VLISSINGEN – Gemeente Vlissingen en politie hebben vrijdag een flyer verstuurd naar de bewoners van de Bloemenbuurt. Ze worden gevraagd bij schade aangifte te doen en informatie en beelden aan de politie door te geven.

De flyer wordt zaterdag afgeleverd. De burgemeester zegt in de flyer dat hij geschrokken is van de gebeurtenissen in de nacht van oud en nieuw. Verhalen van bewoners hebben diepe indruk op hem gemaakt. Als mensen nog vragen hebben of iets willen delen, dan kunnen ze contact met de gemeente opnemen via tel. 487000 of gemeente@vlissingen.nl.

De politie is nog op zoek naar informatie en beelden om de daders te vinden. Mensen kunnen op verschillende manieren informatie met de politie delen:

– Langskomen op het politiebureau in Middelburg, gelegen Achter de Houttuinen 10;
– Uw tip of bestand(en) via Politie.nl uploaden: www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html;
– Bellen met 0900-8844;
– Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006;
– Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Het blijkt dat er mensen zijn die hun informatie wel willen vertellen, maar bang zijn om dit te doen. Zij kunnen dit ook anoniem doen aan het Team Criminele Inlichtingen via het tijdelijke telefoonnummer 06-23874917. De anonimiteit is hierbij gegarandeerd.

Er zijn bij de politie ongeveer vijfentwintig aangiften gedaan. Het gaat onder andere om uitgebrande auto’s; vernielingen aan auto’s; diefstal(len) uit auto(‘s); vernieling(en) ruiten woning(en); vuurwerk door brievenbus(sen); vernielingen ruiten bedrijf/ven en pogingen zwaar lichamelijk letsel hulpverleners (politie en brandweer). Er volgen nog meer aangiften.

Gemiddeld zijn dagelijks zeker tien politiemensen met het onderzoek naar de relschoppers bezig. De politie heeft de afgelopen dagen een groot buurtonderzoek gehouden. Agenten zijn van huis tot huis langs geweest in een poging om inlichtingen te krijgen. De resultaten van de verklaringen worden geanalyseerd.

Zie ook:
Twintig aangiftes van rellen jaarwisseling Vlissingen (5 januari 2017)
Politie zoekt identiteit van relschoppers jaarwisseling Bloemenbuurt (2 januari 2017)
– Burgemeester Vlissingen geschokt door geweld tegen hulpverleners (1 januari 2017)
– 25 jongemannen bekogelen hulpverleners met vuurwerk, ME paraat (1 januari 2017)
Vlissingen koploper bij incidenten brandweer tijdens Oud en Nieuw (1 januari 2017)

Vorig artikel58-jarige man opgepakt na vernielen ruiten van woning
Volgend artikelKNMI: Kans op gladheid door ijzel
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier