Man en vrouw aangehouden na vondst hennepkwekerij

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Vrijdagmorgen trof de politie in een woning in Westerzicht een hennepkwekerij aan. Twee verdachten zijn aangehouden en zitten vast.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De kwekerij werd rond 9.30 uur ontdekt en bestond uit een kweekruimte in de slaapkamer, waar bijna veertig hennepplanten hingen te drogen. Verder werd een ruimte in de schuur aangetroffen, waar 45 hennepstekken stonden. Agenten arresteerden een man (49) en een vrouw (43), beiden woonachtig in Vlissingen.

- Advertentie -

De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Het duo is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Ze werden vrijdagmiddag verhoord en kregen te horen dat ze langer vast blijven zitten.

- Advertentie -
Vorig artikel19-jarige verdachte van rellen Bloemenbuurt ook op vrije voeten
Volgend artikelBrandje in woning oud-brandweerman gedoofd door bewoner
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.