Man gewond na val in scheepsschoorsteen Vlissingen-Oost

- Advertentie -

RITTHEM – Een persoon is vanavond gewond geraakt nadat hij in de schoorsteen van het schip de Waasmunster was gevallen. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is de man in een in aanbouw zijnde schoorsteen gevallen van het schip de Waasmunster.

- Advertentie -

Verschillende brandweervoertuigen en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam werden opgeroepen, het Medisch Team werd echter vrij snel afgemeld. Ook het hoogtereddingsteam uit Terneuzen is opgeroepen en inmiddels ter plaatse.

“De gewonde ligt op ca. 10 meter hoogte op een platform in de opbouw van de schoorsteen. In deze opbouw lopen de rookgaskanalen, beluchtingskanalen, kooiladders en dergelijke. De omvang van deze ruimte is ca. 30 meter lang 5 meter breed”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Personeel van de ambulancedienst verleent medische hulp, de gewonde is stabiel. Er is ook een autoladder gealarmeerd om de gewonde na bevrijding te kunnen vervoeren vanaf het dek van het schip. Er wordt een plan van aanpak gemaakt om de gewonde op veilige wijze op het dek te krijgen.

De gewonde is om 19.30 uur van het schip gehaald en gaat per ambulance naar een ziekenhuis. Hoe het bedrijfsongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend, dit zal onderzocht worden.

- Advertentie -
Vorig artikelOnduidelijkheid rond ongeval Nieuwe Zuidbeekseweg
Volgend artikelKapotte gaskachel mogelijk oorzaak van explosie Merkenburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.