Man gewond na val in scheepsschoorsteen Vlissingen-Oost

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

RITTHEM – Een persoon is vanavond gewond geraakt nadat hij in de schoorsteen van het schip de Waasmunster was gevallen. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is de man in een in aanbouw zijnde schoorsteen gevallen van het schip de Waasmunster.

Verschillende brandweervoertuigen en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam werden opgeroepen, het Medisch Team werd echter vrij snel afgemeld. Ook het hoogtereddingsteam uit Terneuzen is opgeroepen en inmiddels ter plaatse.

“De gewonde ligt op ca. 10 meter hoogte op een platform in de opbouw van de schoorsteen. In deze opbouw lopen de rookgaskanalen, beluchtingskanalen, kooiladders en dergelijke. De omvang van deze ruimte is ca. 30 meter lang 5 meter breed”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Personeel van de ambulancedienst verleent medische hulp, de gewonde is stabiel. Er is ook een autoladder gealarmeerd om de gewonde na bevrijding te kunnen vervoeren vanaf het dek van het schip. Er wordt een plan van aanpak gemaakt om de gewonde op veilige wijze op het dek te krijgen.

De gewonde is om 19.30 uur van het schip gehaald en gaat per ambulance naar een ziekenhuis. Hoe het bedrijfsongeval precies heeft kunnen gebeuren is niet bekend, dit zal onderzocht worden.

Vorig artikelOnduidelijkheid rond ongeval Nieuwe Zuidbeekseweg
Volgend artikelKapotte gaskachel mogelijk oorzaak van explosie Merkenburg
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier