Drukke vrijdagmiddag voor politie, onder andere zes uiteenlopende meldingen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft gisteren een drukke vrijdagmiddag gehad. De politie heeft onder andere een scooterrijder achtervolgd en iemand ingesloten die nog een celstraf had openstaan.

“Onze dienst was nog maar net begonnen of we kwamen een man tegen die werd gezocht omdat hij nog 195 dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Wij hebben de man aangehouden en naar ons cellencomplex Torentijd gebracht,” aldus de politie via haar Facebook-pagina.

- Advertentie -

In de Walstraat ontdekte de agenten een man die kort daarvoor een boete had gekregen voor het drinken van alcohol. De agenten zagen dat de man opnieuw alcohol dronk en hebben het weer een boete gegeven. Ook kreeg de man een boete voor het onnodig rondhangen bij het winkelcentrum. “Vanuit de winkels wordt er namelijk geklaagd over een aantal mannen die daar regelmatig overlast veroorzaken.”

Tijdens een surveillancerit op de Paul Krugerstraat zagen agenten bij de Singel een scooter rijden. De bestuurder van deze snorscooter had een opvallende rijstijl. Hierop besloten de agenten naast de man te gaan rijden en hem een stopteken te geven. De man reed hard weg, na een korte achtervolging konden de agenten hem tot stoppen dwingen. Hij is aangehouden en kon hierna verder met een boete voor het niet opvolgen van een stopteken.

Een tijdje later op de Nieuwe Vlissingseweg zagen agenten een aantal personen rijden zonder fietsverlichting. Allemaal hebben zij een boete gekregen. “We bekeuren voor ontbrekende fietsverlichting. Zeker als de weersomstandigheden daarom vragen, is goede verlichting erg belangrijk.”

Toen de agenten weer op het punt stonden om naar het bureau te gaan, kregen zij een melding van de meldkamer dat er iemand onder invloed van alcohol op een tuinstoel in een voortuin van een woning was gaan zitten. De politieagenten hebben de man aangehouden voor openbare dronkenschap. In Torentijd krijgt de man de mogelijkheid om weer nuchter te worden.

Rond 21.50 uur kwam er een andere melding binnen van een beveiliger die voetsporen in de sneeuw had gezien op een afgesloten bouwterrein aan de Vlamingstraat in Vlissingen. Een diensthond van de politie is ingezet om de persoon op te sporen. De persoon, een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd slapend aangetroffen in het in aanbouw zijnde pand. Hij kon geen identiteitsbewijs overleggen. De man is ingesloten in het cellencomplex en zal vandaag worden gehoord.

- Advertentie -
Vorig artikelKNMI: Code geel vanwege mogelijke gladheid door lichte sneeuwval
Volgend artikelGewonde in Scheldestraat, hulpdiensten naar Koudekerkseweg en Ter Poorteweg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

1 REACTIE

  1. zo worden de tekorten van de staat aangevuld . je mag toch rondhangen waar je wil het gaat nu echt op statie praktijken te lijken hier in vlissingen ze hebben mij ook een keer klemgereden waarvoor weten ze zelf niet . ik kon gelijk weer door rijden stelletje achterlijke figuren

Reacties zijn gesloten.