KNMI geeft code oranje uit vanwege storm

- Advertentie -

VLISSINGEN – Het KNMI heeft vandaag de waarschuwing van code geel naar oranje gewijzigd vanwege de zware storm. Er is een risico voor onder andere omvallende bomen.

Volgens het instituut kunnen er windstoten van zo’n 100-120 kilometer per uur voorkomen. “Gevaar door zware windstoten. Risico op omvallende bomen en losse takken. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen,” aldus het KNMI.

- Advertentie -

De eerder uitgegeven waarschuwing, namelijk code geel, geldt nog steeds maar dan van 11.00 uur tot 16.00 uur. Na 16.00 uur wijzigt code geel in code oranje, deze waarschuwing geldt dan tot 00.00 uur. Vervolgens zal code geel weer van kracht zijn van 00.00 uur tot 01.00 uur.

- Advertentie -
Vorig artikelJongen (17) aangehouden voor betrokkenheid bij Nieuwsjaarsrellen
Volgend artikelStorm voorbij, schade valt mee
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.