KNMI geeft code oranje uit vanwege storm

Archief-foto © Pixabay

VLISSINGEN – Het KNMI heeft vandaag de waarschuwing van code geel naar oranje gewijzigd vanwege de zware storm. Er is een risico voor onder andere omvallende bomen.

Volgens het instituut kunnen er windstoten van zo’n 100-120 kilometer per uur voorkomen. “Gevaar door zware windstoten. Risico op omvallende bomen en losse takken. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen,” aldus het KNMI.

De eerder uitgegeven waarschuwing, namelijk code geel, geldt nog steeds maar dan van 11.00 uur tot 16.00 uur. Na 16.00 uur wijzigt code geel in code oranje, deze waarschuwing geldt dan tot 00.00 uur. Vervolgens zal code geel weer van kracht zijn van 00.00 uur tot 01.00 uur.

Vorig artikelJongen (17) aangehouden voor betrokkenheid bij Nieuwsjaarsrellen
Volgend artikelStorm voorbij, schade valt mee
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier