Vijf jongens aangehouden voor reeks vernielingen Vlissingen en Souburg

Het bushokje ter hoogte van Westerzicht, bij het tunneltje naar West-Souburg - © Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Zaterdagavond omstreeks 23.50 uur zijn, mede door het alerte optreden van getuigen, vijf verdachten aangehouden van openlijke geweldpleging. Zij vernielden een bushokje, gooiden een kliko om en trokken een ‘te koop’-bord uit een tuin.

Om ongeveer 23.25 uur kwamen meldingen binnen bij de politiemeldkamer dat er een bushokje werd vernield aan de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen. De daders (vier of vijf jongens van een jaar of 17 in het bezit van een vouwstepje) zouden Westerzicht ingevlucht zijn. Even later kwam er een melding binnen dat er jongens met een vouwstep over de draaibrug zouden lopen.

Agenten zijn de door melders beschreven vluchtroute gevolgd en troffen onderweg, behalve het vernielde bushokje, ook nog een omgegooide kliko aan en een ‘te koop’-bord dat bij een woning uit de grond getrokken was en elders neergegooid. In Oost-Souburg zagen de agenten in de Kanaalstraat een viertal jongens zitten op een bankje. Even verderop stond nog een jongen, met een vouwstepje. De gegevens van de vier jongens werden genoteerd en op de vraag van wie het stepje was, werd gewezen naar een van de jongens op het bankje. Voor de agenten was het toen overduidelijk; de vier jongens zijn aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen.

Alle vier de jongens, een van 16 uit Middelburg, een van 17 uit Oost-Souburg, een van 17 uit Vlissingen en twee van 18 uit Vlissingen, zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hun ouders/verzorgers zijn in kennis gesteld van de aanhouding. Zondag worden de vijf door de politie gehoord over de zaak. Alle vijf zitten nu nog vast en hebben de nacht in de cel doorgebracht. Het is nog niet duidelijk wat precies de schade is die de jongens hebben veroorzaakt, maar deze schade zal op hen verhaald gaan worden.

Vorig artikelDefensie oefent bij Marinekazerne, helikoptertraining op Westerschelde
Volgend artikelMiddelburger gewond bij handgemeen op Nollehoofd
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier