KNMI: Code geel voor onweer, hagel en windstoten

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor het einde van de middag en avond code geel afgegeven.

Volgens het weer bureau is er kans op onweer, hagel, en windstoten. Het Instituut meldt op haar website: “Vanaf halverwege de middag trekken er buien vanuit het zuiden en zuidwesten het land binnen. De buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en (zware) windstoten van 60-75 km/uur. In het zuiden kunnen de windstoten lokaal nog wat hoger uitpakken. De buien breiden zich in de loop van de middag en vanavond verder over het land uit. In de loop van de avond neemt de kans op buien met onweer en windstoten weer af.”

- Advertentie -

De uitgegeven waarschuwing geldt van 15.00 uur tot 21.00 uur in de avond. Volgens het KNMI is er ook kans op blikseminslag. Als advies geeft het KNMI: “Mijd open water en open gebied. Schuil niet onder bomen.

Buitenactiviteiten en verkeer kunnen hinder ondervinden van het weer. Volg weerberichten en waarschuwingen.

- Advertentie -
Vorig artikelMiddelburger gewond bij handgemeen op Nollehoofd
Volgend artikelHulpdiensten rukken uit voor ongeval met beknelling op A58
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.