KNMI: Code geel voor onweer, hagel en windstoten

Archief-foto © Pixabay

VLISSINGEN – Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor het einde van de middag en avond code geel afgegeven.

Volgens het weer bureau is er kans op onweer, hagel, en windstoten. Het Instituut meldt op haar website: “Vanaf halverwege de middag trekken er buien vanuit het zuiden en zuidwesten het land binnen. De buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel en (zware) windstoten van 60-75 km/uur. In het zuiden kunnen de windstoten lokaal nog wat hoger uitpakken. De buien breiden zich in de loop van de middag en vanavond verder over het land uit. In de loop van de avond neemt de kans op buien met onweer en windstoten weer af.”

De uitgegeven waarschuwing geldt van 15.00 uur tot 21.00 uur in de avond. Volgens het KNMI is er ook kans op blikseminslag. Als advies geeft het KNMI: “Mijd open water en open gebied. Schuil niet onder bomen.

Buitenactiviteiten en verkeer kunnen hinder ondervinden van het weer. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Vorig artikelMiddelburger gewond bij handgemeen op Nollehoofd
Volgend artikelHulpdiensten rukken uit voor ongeval met beknelling op A58
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier