Vijf vreemdelingen in vrachtwagen verstopt, bestuurder aangehouden

Archief-foto © 112Vlissingen-Souburg.nl

VLISSINGEN-OOST – De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagochtend een 24-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Vijf vreemdelingen werden woensdagochtend aangetroffen in het Vlissingse havengebied. Zij hadden zich in een trailer verstopt. Bij hun staandehouding bleken de vijf illegaal in Europa te zijn.

Volgens de Marechaussee waren de vijf van plan om illegaal naar Engeland te reizen. De Koninklijke Marechaussee heeft het onderzoek van de politie overgenomen en probeert de precieze identiteit van de vijf te achterhalen. “De vijf vreemdelingen zijn mannen, vermoedelijk tussen de 17 en 26 jaar en vermoedelijk afkomstig uit Eritrea en Sudan.”

De Marechaussee laat via haar Facebook-pagina weten dat de vijf inmiddels asiel hebben aangevraagd. De bestuurder van de vrachtwagencombinatie, een 24-jarige man uit Roemenië, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij is in verzekering gesteld. De Koninklijke Marechaussee stelt een verder onderzoek in.

Vorig artikelAanrijding met flinke schade op kruising A58 Vlissingen-Souburg
Volgend artikelHulpverleners betreden woning en treffen “bizarre” toestand aan
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier