Vijf vreemdelingen in vrachtwagen verstopt, bestuurder aangehouden

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagochtend een 24-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Vijf vreemdelingen werden woensdagochtend aangetroffen in het Vlissingse havengebied. Zij hadden zich in een trailer verstopt. Bij hun staandehouding bleken de vijf illegaal in Europa te zijn.

- Advertentie -

Volgens de Marechaussee waren de vijf van plan om illegaal naar Engeland te reizen. De Koninklijke Marechaussee heeft het onderzoek van de politie overgenomen en probeert de precieze identiteit van de vijf te achterhalen. “De vijf vreemdelingen zijn mannen, vermoedelijk tussen de 17 en 26 jaar en vermoedelijk afkomstig uit Eritrea en Sudan.”

De Marechaussee laat via haar Facebook-pagina weten dat de vijf inmiddels asiel hebben aangevraagd. De bestuurder van de vrachtwagencombinatie, een 24-jarige man uit Roemenië, is aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij is in verzekering gesteld. De Koninklijke Marechaussee stelt een verder onderzoek in.

- Advertentie -
Vorig artikelAanrijding met flinke schade op kruising A58 Vlissingen-Souburg
Volgend artikelHulpverleners betreden woning en treffen “bizarre” toestand aan
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.