Politie probeert ontsnapte wallaby te vangen

- Advertentie -

KOUDEKERKE – Gisteren kreeg de politie een melding dat er een wallaby was ontsnapt en weggerend richting de begraafplaats in Koudekerke.

De politie slaagde erin na een achtervolging het dier in een hoek te drijven. Het beest besloot echter met een indrukwekkende sprong de motoragent te passeren.

- Advertentie -

Hierna is de wallaby niet meer gezien. De politie vraagt aan mensen die het dier zien, te bellen naar 0900-8844. De dierenambulance zal het dier dan samen met de politie terugbrengen naar zijn thuisadres.

Update – Meerdere personen schreven vandaag op Facebook de kangoeroe gezien te hebben. Zoals op de begraafplaats in Koudekerke waar het dier zich tegoed zou hebben gedaan aan vers neergelegde bloemen en langs de weg naar Middelburg. Uiteindelijk is de kangoeroe gevangen op het sportcomplex van voetbalvereniging VCK. De politie bevestigt dat hij weer veilig thuis is.

- Advertentie -
Vorig artikel15-jarige jongen met gestolen scooter aangehouden in Westerzicht
Volgend artikelBrandweerlieden gewond bij oefening in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.