Brandweer uit Vlissingen met haakarmbak naar brand in Kapelle

- Advertentie -

VLISSINGEN – Ook de brandweer uit Vlissingen is vandaag aan het einde van de middag uitgerukt voor een grote brand in Kapelle.

Een flink aantal fruitkisten staat in brand, het vuur dreigt over te slaan naar een loods. De vrijwillige brandweer uit Vlissingen rukte om 17.27 uur met een dompelpomphaakarmbak uit (foto). Die wordt ingezet wanneer er grootschalig watertransport nodig is. Dit betekent dat bluswater in de directe omgeving van de brand ontbreekt. De haakarmbak kan forse hoeveelheden water naar de plek van de brand pompen.

- Advertentie -

Update – Het vuur is overgeslagen naar twee loodsen.

Update – Om kwart over zeven is ook de adembeschermingshaakarmbak uit Vlissingen opgeroepen, een container met ademluchttoestellen en toebehoren.

Update – Eenheden uit heel Zeeland nemen deel aan het blussen van de brand, na 22.00 uur hebben nieuwe ploegen het werk van een deel van hun collega’s overgenomen. Oost-Souburg is niet ingezet. Op dit moment (22.48 uur) worden 19 woningen in de nabije omgeving uit voorzorg ontruimd, aldus Veiligheidsregio Zeeland.

Update – Nogeens 27 woningen zijn ontruimd. De brandweer verwacht de hele nacht bezig te zijn met nablussen.

- Advertentie -
Vorig artikelHennepkwekerij boven café in Kanaalstraat geruimd
Volgend artikelTreinverkeer van en naar Vlissingen vertraagd door ongeval
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).