Brandweer ingeschakeld voor evacuatie patiënt in Souburg

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Een persoon die naar het ziekenhuis moest, is vanmiddag met behulp van de brandweer uit een woning in Oost-Souburg gehaald.

Ambulance-medewerkers die naar een melding in de Stuart Makkersstraat waren gekomen, constateerden rond 13.00 uur dat patiëntvervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was. De patiënt lag op de bovenverdieping van een woonhuis en kon niet zelfstandig naar beneden. Daarom werd de beroepsbrandweer van de post Stromenweg ingeschakeld. Die kwam met een ladderwagen en haalde de persoon in kwestie via het raam naar buiten.

- Advertentie -

Het zogenoemde ‘afhijsen’ wordt toegepast als transport via de trap niet mogelijk is, of niet mag op grond van de wetgeving arbeidsomstandigheden.

De ambulance vertrok zonder spoed.

- Advertentie -
Vorig artikelMan lichtgewond in de berm langs Nieuwe Zuidbeekseweg
Volgend artikelStrandjeep ingezet voor spoedgeval bij Westduin
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).