Twee scheepvaartincidenten op Westerschelde bij Vlissingen

Een ander schip gisteren © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – De MSC Immacolata, een schip dat voertuigen transporteert, heeft vandaag motorpech gekregen voor de rede van Vlissingen.

Het schip ligt voor anker buiten de vaargeul. Een havensleepboot is ter plekke. Volgens de scheepvaartsites kwam ook de RWS-78 van Rijkswaterstaat een kijkje nemen. Er moet een klep in de motor vervangen of gerepareerd worden. Als dat lukt, kan de Immacolata deze nacht verder.

De RWS-78 keek eerder vanavond bij de Maersk Genoa. Dit containerschip ligt eveneens voor anker, iets westelijker, om vooralsnog onduidelijke redenen. De Maersk Genoa kwam rond de middag voor de rede van Vlissingen in aanvaring met een kustvaarder. Uit meldingen via de marifoon viel op te maken dat de schade uiterst gering was.

De reddingsboot Zeemanshoop bevindt zich op dit moment in Maassluis voor onderhoud. Bij de KNRM-post in Breskens ligt nu tijdelijk de Christien (1993). Die maakt deel uit van de reservevloot en heeft als thuisbasis het KNRM-hoofdkantoor in IJmuiden.

Vorig artikelBuitenbrandje aan de rand van Oost-Souburg snel geblust
Volgend artikelHardloper onwel tijdens bootcamptraining in duingebied
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier