Brandweer haalt kater van dak in Bossenburgh

- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer is vanavond ingezet om een jonge kater van een dak te halen in de Vlissingse wijk Bossenburgh.

In het wijkgedeelte Bonenburg lichtte een buurvrouw de eigenaars in: hun kater van nog geen jaar oud bevond zich bovenop de woning. Rond 20.00 uur belde een dochter van het gezin de hulpdiensten. De brandweer van Vlissingen kwam met een hoogwerker, daarmee bleek de nok van het schuine dak echter niet te bereiken. Intussen werd het dier enkele malen aangevallen door een kraai.

- Advertentie -

Collega’s uit Middelburg kwamen vervolgens met een autoladder. Bij de eerste poging rolde de kat naar beneden tot halverwege het dak en klauterde terug. Daarna lukte het alsnog. Onder grote belangstelling van met name kinderen werd het dier rond 21.15 uur aan de gezinsleden overhandigd.

Aan het begin van de avond was de Vlissingse brandweer al opgeroepen voor een medisch spoedgeval aan de Paul Krugerstraat (foto 1 hieronder). Via 112 was een huisnummer in de buurt van de Scheldestraat opgegeven, ambulancemedewerkers belden hier vergeefs aan, even later bleek het te gaan om het nummer van een appartement in een flat bij het stadhuis. De brandweerlieden hielpen bij het overbrengen van de patiënt uit de woning naar de ambulance.

Vanmiddag tegen 14.00 uur raakte een vrouw onwel bij de kruising van de Sottegemstraat en de Koudekerkseweg, op het trottoir. Omstanders boden hulp voordat ambulance 124 ter plekke kwam.

- Advertentie -
Vorig artikelPersoon zwaargewond na val op straat in Vlissingen
Volgend artikelTwee gewonden bij ongeval ter hoogte van Souburgse watertoren
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).