Politieagenten gaan SnapChat gebruiken op Walcheren

- Advertentie -

VLISSINGEN – Agenten gaan vanaf vrijdag 16 juni op 12 accounts Snapchatten. De politie gebruikt meer en meer (Social Media) kanalen om beter en vaker met burgers in contact te komen.

Naast Facebook, Twitter, Instagram en WhatsApp (alleen voor meldingen) is Snapchat voor de politie in Zeeland-West-Brabant een nieuwe manier om te communiceren. We willen met Snapchat vooral met jongeren in contact komen. De Snaps gaan over het werk van de agenten en zaken die vooral de jeugd interesseren. Het gaat dan over wat de agenten doen tijdens hun werk en bijvoorbeeld onderwerpen als evenementen, drugs, sexting of overlast.

- Advertentie -

De ‘jeugd’agenten die op Snapchat berichtjes zetten, zijn al even onderling aan het oefenen met Snapchat. Ze zijn nu handig met de foto’s (Snaps), video’s en story’s die je op Snapchat kan delen. Ieder basisteam (behalve Team Langstraat) heeft een Snapchataccount met een eigen Snapcode en Snapadres. Weten welke adressen dit zijn?

De SnapChat adressen zijn:

– Politie Bergen op Zoom: pol_boz
– Politie Roosendaal: pol_rsd
– Politie Oosterscheldebekken: pol_oostersb
– Politie Zeeuws-Vlaanderen: pol_zvl
– Politie Walcheren: pol_walche
– Politie Weerijs: pol_weerijs
– Politie Dongemond: pol_dongemond
– Politie Markdal: pol_markdal
– Politie Groene Beemden: pol_groenbeemd
– Politie Tilburg Centrum: pol_tilbcentru
– Politie Leijdal: pol_leijdal

Download hier de Snapcodes

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer haalt parasol van dak in Badhuisstraat
Volgend artikelVoorbijgangers bellen 112 voor slapende man
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.