Zes mannen aangehouden voor mishandeling in Vlissingen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Zaterdagavond rond 23.40 uur zijn zes mannen op het Bellamypark aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en mishandeling van een man en een vrouw.

De verdachten hebben gedronken en vallen door hun gedrag in negatieve zin op. Kort voor de mishandeling rijden zij in hun auto met hoge snelheid het Bellamypark op. Niet gehinderd door de rotsblokkades die het verkeer tegen moeten houden, parkeren zij naast een café. De mensen op het terras schrikken zich een ongeluk omdat het lijkt alsof de auto recht op het terras afkomt. Daarna gaan de mannen met veel bombarie het café binnen.

- Advertentie -

Op dat moment zit ook een 22-jarige man uit Vlissingen met zijn vrienden in het café. Als zij naar buiten lopen om te roken roept één van de verdachten iets in het Engels naar hem. Als het slachtoffer zich vooroverbuigt om te luisteren wordt hij ineens bij zijn kraag gepakt en over het tafel heen getrokken. Nadat hij zich los heeft gewrongen vraagt hij verontwaardigd wat er aan de hand is. In plaats van een antwoord stompt een andere verdachte met een elleboog een tand door zijn lip. Hoewel de beveiligers er snel bij zijn weet een derde verdachte nog net een nekslag uit te delen. Hierdoor valt het slachtoffer met zijn achterhoofd tegen de rand van de bar.

Direct nadat de agressieve groep het café is uitgezet wordt de politie gebeld. De mannen zijn inmiddels in hun voertuig vertrokken en rijden recht in handen van de gealarmeerde agenten. Allen worden gesommeerd om uit te stappen en op de grond te gaan zitten. In afwachting van hun transport naar het politiecellencomplex staat een politiehond als afschrikmiddel dichtbij. De verdachten (tussen de  25 en 34 jaar) zijn afkomstig uit Litouwen, Roemenië en Letland en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hun auto is in beslag genomen. In de kofferbak vinden agenten nog twee losse Franse kentekenplaten.

Het rijbewijs van de 26-jarige bestuurder is afgenomen omdat hij met teveel alcohol op heeft gereden. De man heeft bovendien nog twee boetes openstaan. Tevens kan hij nog een schadeclaim van de gemeente tegemoet zien voor het verschuiven van de rotsblokken. Vandaag vinden de verhoren plaats om uit te zoeken wie klappen heeft uitgedeeld. Tot die tijd zitten de mannen nog vast.

Getuigen hebben gemeld dat in het café ook nog een jonge vrouw is mishandeld door de mannen. Zij is echter voordat agenten met haar konden spreken weggegaan. Zij wordt dringend verzocht om zich te melden om aangifte te doen.

- Advertentie -
Vorig artikelKNRM en Rijkswaterstaat halen zeven zeilbootjes uit vaargeul
Volgend artikelKinderen gewond bij valpartij op Koopmansvoetpad
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.

1 REACTIE

  1. Ben ooit door 4 man in elkaar geschopt. Kregen 100-140 uur.
    Verwijs naar eerdere rechtszaken als er een onvoldoende hoge straf uitkomt.

Reacties zijn gesloten.