KNRM en Rijkswaterstaat halen zeven zeilbootjes uit vaargeul

- Advertentie -

VLISSINGEN – Vrijdagochtend zijn zeven zeilbootjes van Belgische zeeverkenners in de problemen geraakt op de Westerschelde. De KNRM en Rijkswaterstaat haalden ze uit de vaargeul.

De bemanning van de Zeemanshoop is een zeiljacht aan het afmeren in de jachthaven van Breskens dat op de Westerschelde motorpech heeft gekregen, als er een melding binnenkomt van Rijkswaterstaat-patrouillevaartuig RWS 78.

- Advertentie -

“Zeven zeilbootjes van de zeeverkenners zeilen voor Vlissingen in de hoofdvaargeul van de Westerschelde. Met zeevaart van twee kanten in aantocht en de bootjes ver uit elkaar ontstaat er een heel gevaarlijke situatie”, aldus de KNRM via haar website.

De reddingsboot Zeemanshoop van de KNRM vaart uit richting Vlissingen. Samen met de RWS 78 wordt snel hulp geboden aan de zeeverkenners.

Aan de Belgische zeeverkenners wordt gevraagd of ze de instructies van de reddingsboot willen opvolgen. De Zeemanshoop en RWS 78 weten de boten veilig uit de vaargeul te slepen en te begeleiden naar de Buitenhaven van Vlissingen.

De hele groep wordt afgemeerd aan de Poseidonsteiger in de Buitenhaven van Vlissingen, waar de zeeverkenners rustig op adem kunnen komen na dit angstige avontuur.

Door snel en adequaat optreden van de verkeerscentrale Vlissingen, de reddingsboot uit Breskens en Rijkswaterstaat, zijn 48 scouts in veiligheid gebracht.

- Advertentie -
Vorig artikelPersoon vermist, grote zoekactie in Binnenhaven
Volgend artikelZes mannen aangehouden voor mishandeling in Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.