Mariniers komen aan wal op Badstrand tijdens oefening

- Advertentie -

VLISSINGEN – Het Korps Mariniers heeft dinsdagavond op het Badstrand in Vlissingen een kamp opgezet.

Drie rupsvoertuigen werden rond 20.00 uur gedropt vanaf de Westerschelde, de mariniers zetten vervolgens een tent op ter hoogte van het voormalige hotel Britannia. Kort na middernacht vloog een helikopter rond.

- Advertentie -

Rond 21.00 uur liepen gewapende militairen langs de President Rooseveltlaan bij sporthal Baskensburg.

De gemeente Vlissingen meldde vooraf dat het een oefening betrof van 11 t/m 13 juli langs de kustlijn en op het water in de omgeving van Terneuzen en Vlissingen, maar ook in de stad zelf. Aan de oefening nemen 130 personen deel. Foto’s hieronder.

De reddingsboot Zeemanshoop heeft dinsdagochtend een Belgisch zeiljacht van nabij de Nolleplaat overgebracht naar Breskens. Het jacht was vastgelopen en beschadigd, aldus de KNRM. Maandagavond had de reddingsboot Uly een ander zeiljacht met motorproblemen vanaf de Noordzee gehaald ten noordwesten van Westkapelle. De Uly meldde rond 01.00 uur via de marifoon: “We hebben ‘m afgezet bij Vlissingen en gaan nu retour”. Het opgehaalde vaartuig lag op dat moment in de sluis naar de Binnenhaven zodat het de volgende dag binnengaats gerepareerd kon worden.

- Advertentie -
Vorig artikelVoetganger aangereden na botsing op Badhuisstraat
Volgend artikelInbraak bij speeltuin De Oude Stad Vlissingen
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).