Voetganger aangereden na botsing op Badhuisstraat

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een voetganger is vanmiddag zwaargewond geraakt toen hij aangereden werd door een personenwagen op de Badhuisstraat.

De personenwagen was juist daarvoor in botsing gekomen met een tweede auto, raakte stuurloos, schepte de voetganger en kwam tot stilstand tegen een boom.

- Advertentie -

De voetganger kwam om 17.30 uur met zijn boodschappen uit de richting van de Aldi. Hij stond langs de Badhuisstraat toen voor zijn neus de botsing plaatsvond. Daarbij kreeg het bestelwagentje dat hem even later zou aanrijden geen voorrang. Een grijze personenwagen reed plotseling de Badhuisstraat op vanuit de Glacisstraat en knalde op het bestelwagentje. Dat raakte stuurloos.

Een huisarts die vlakbij zijn praktijk heeft, verleende de voetganger eerste hulp. Gezien de ernst van het letsel werd aanvankelijk de traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk zijn de voetganger en de bestuurder van de bestelwagen naar het ziekenhuis vervoerd met twee ambulances. De bestuurder van de grijze personenwagen werd in zijn auto behandeld en nam vervolgens plaats in een politiebusje.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Tegen half zeven was de Badhuisstraat in beide richtingen afgesloten, de politie deed technisch onderzoek.

- Advertentie -
Vorig artikelBrandweer driemaal in actie in Vlissingen en Souburg
Volgend artikelMariniers komen aan wal op Badstrand tijdens oefening
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).