Wietkwekerij met duizenden planten ontmanteld

De wietkwekerij tijdens de ontmanteling. © Foto: Ingezonden

VLISSINGEN – Woensdagochtend werd op een zolder van een bedrijfspand aan de Spuistraat een professionele hennepkwekerij ontdekt.

In een gezamenlijke actie met energieleverancier Delta en de gemeente Vlissingen ontdekten agenten rond 9.30 uur de forse wietkwekerij in het centrum van Vlissingen. Er werd niemand aangehouden.

De kwekerij bestaat uit zo’n zes kweekruimten. Op het moment dat de ruiming nog moest beginnen, schatten agenten dat er tussen de 1.500 en 2.000 hennepplanten stonden. Vermoedelijk werd deze kwekerij al langer gebruikt. Er werd ook illegaal stroom en water afgetapt. Verder is vastgesteld dat op een gevaarlijke manier stroom werd afgenomen.

Politie auto voor het pand met de kwekerij. © Foto: Ingezonden

De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantage woensdagmiddag laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Het kweekmateriaal en de planten worden vernietigd.

De politie is een onderzoek gestart naar de daders van deze kwekerij en is op zoek naar informatie. Weet u meer over de activiteiten in de afgelopen periode? Bel dan de politie via 0900-8844 of gebruik het WhatsApp-nummer 06-12207006.

Vorig artikelPolitie houdt twee winkeldieven aan in centrum Vlissingen
Volgend artikelMan (20) rijdt vijftig kilometer te hard op Sloeweg-Noord
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier