Wietkwekerij met duizenden planten ontmanteld

- Advertentie -

VLISSINGEN – Woensdagochtend werd op een zolder van een bedrijfspand aan de Spuistraat een professionele hennepkwekerij ontdekt.

In een gezamenlijke actie met energieleverancier Delta en de gemeente Vlissingen ontdekten agenten rond 9.30 uur de forse wietkwekerij in het centrum van Vlissingen. Er werd niemand aangehouden.

- Advertentie -

De kwekerij bestaat uit zo’n zes kweekruimten. Op het moment dat de ruiming nog moest beginnen, schatten agenten dat er tussen de 1.500 en 2.000 hennepplanten stonden. Vermoedelijk werd deze kwekerij al langer gebruikt. Er werd ook illegaal stroom en water afgetapt. Verder is vastgesteld dat op een gevaarlijke manier stroom werd afgenomen.

Politie auto voor het pand met de kwekerij. © Foto: Ingezonden

De politie heeft in overleg met de Officier van Justitie de plantage woensdagmiddag laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Het kweekmateriaal en de planten worden vernietigd.

De politie is een onderzoek gestart naar de daders van deze kwekerij en is op zoek naar informatie. Weet u meer over de activiteiten in de afgelopen periode? Bel dan de politie via 0900-8844 of gebruik het WhatsApp-nummer 06-12207006.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie houdt twee winkeldieven aan in centrum Vlissingen
Volgend artikelMan (20) rijdt vijftig kilometer te hard op Sloeweg-Noord
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.