Vermoedelijk asbest in plantsoenen Oost-Souburg

- Advertentie -

OOST-SOUBURG – In plantsoenen aan de Zuiderzeestraat en de Zwartezeestraat in Oost-Souburg ligt vermoedelijk asbestverdacht materiaal.

De gemeente Vlissingen laat via haar website weten na meldingen van buurtbewoners de plantsoenen te hebben geïnspecteerd. “Er is tijdens een laatste controle inderdaad gebleken dat dergelijk verdacht materiaal aanwezig is,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

- Advertentie -

Omdat alle risico’s uitgesloten moeten worden, treft de gemeente Vlissingen maatregelen. Zo worden er op vrijdag 18 augustus hekken rondom de plantsoenen geplaatst en borden waarop staat het gebied niet te betreden. De gemeente geeft een adviesbureau opdracht om een onderzoek uit te voeren. De gemeente verwacht dat dit onderzoek (sleuven graven) eind volgende week kan starten.

Tijdens het onderzoek zal bij de plantsoenen geen groenonderhoud worden gepleegd. De resultaten van het onderzoek zijn naar verwachting binnen drie tot vier weken bekend. Omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld.

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw (56) raakt gewond bij verkeersongeval Sloeweg-Noord
Volgend artikelStrandwacht redt moeder en zoontje uit rubberbootje
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.