Vermoedelijk asbest in plantsoenen Oost-Souburg

Eén van de verdachte plantsoenen in de Zuiderzeestraat. © Foto: Google Maps
- ADVERTENTE -

OOST-SOUBURG – In plantsoenen aan de Zuiderzeestraat en de Zwartezeestraat in Oost-Souburg ligt vermoedelijk asbestverdacht materiaal.

De gemeente Vlissingen laat via haar website weten na meldingen van buurtbewoners de plantsoenen te hebben geïnspecteerd. “Er is tijdens een laatste controle inderdaad gebleken dat dergelijk verdacht materiaal aanwezig is,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

- ADVERTENTIE -

Omdat alle risico’s uitgesloten moeten worden, treft de gemeente Vlissingen maatregelen. Zo worden er op vrijdag 18 augustus hekken rondom de plantsoenen geplaatst en borden waarop staat het gebied niet te betreden. De gemeente geeft een adviesbureau opdracht om een onderzoek uit te voeren. De gemeente verwacht dat dit onderzoek (sleuven graven) eind volgende week kan starten.

Tijdens het onderzoek zal bij de plantsoenen geen groenonderhoud worden gepleegd. De resultaten van het onderzoek zijn naar verwachting binnen drie tot vier weken bekend. Omwonenden zijn per brief op de hoogte gesteld.

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier