Binnenvaartschip in problemen op Westerschelde

- Advertentie -

RITTHEM – Op de Westerschelde in het hoofdvaarwater is vanmiddag een binnenvaartschip in de problemen gekomen. Sleep- en reddingsdiensten zijn inmiddels bij het schip.

Om iets voor 16.00 raakte het schip bij boei 2A ter hoogte van de Europaweg-Zuid nabij de Sloehaven in de problemen. Het gaat om de 73 meter lange ‘Helena Cora’. Op weg naar Antwerpen ontstond er een probleem met de lading, hierop probeerde het schip terug te keren richting de Sloehaven.

- Advertentie -

Nadat er alarm was geslagen, schoten diverse reddingsboten van de KNRM, enkele sleepboten en een ambulanceteam te hulp. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is de lading, bestaand uit aluminium, gaan schuiven. Hierdoor maakte het binnenvaartschip slagzij. Het maakt geen water.

Aan boord van het schip bevonden zich een vrouw, twee kinderen en de schipper. De vrouw is samen met haar twee kinderen van boord gehaald. Momenteel wordt er bekeken hoe er eventuele vervolgstappen genomen kunnen worden.

Update – Tegen 17.00 uur kwam een ambulance naar de Poseidon-steiger achter het NS-station, deze vertrok even later naar Vlissingen-Oost. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De ‘Helena Cora’ werd begin deze avond naar de Sloehaven gesleept.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie trapt deur in na melding hulpgeroep
Volgend artikelPolitie schrijft 15 bekeuringen bij verkeerscontroles Vlissingen-Oost
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.