Kat gered bij woningbrand Sandenburg Vlissingen

© Foto: 112Vlissingen-Souburg.nl (archief)
- Advertentie -

VLISSINGEN – Gisteravond laat ontstond er brand in een woning aan de Sandenburg in Vlissingen. Vijf bewoners en een kat waren op tijd buiten.

Omstreeks 23.47 uur werd er een brand ontdekt in een woning aan de Sandenburg in Vlissingen. Eén blusvoertuig en een hoogwerker gingen met spoed ter plaatse.

- Advertentie -

Omdat de omvang van de brand groter bleek dan gedacht, werd na ruim 20 minuten het sein ‘middelbrand’ gegeven. Een extra blusvoertuig werd met spoed opgeroepen.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland woedde de brand in de keuken van de woning. Vijf bewoners konden op tijd de woning verlaten. Ambulancepersoneel heeft zich over de vijf personen ontfermd omdat zij rook hadden ingeademd.

Een kat, die zich nog in de woning vol rook bevond, is door de brandweer uit de woning gehaald. Het beestje kreeg zuurstof toegediend. Mensen van de dierenambulance hebben de kat meegenomen.

Omdat de woning vol rook stond, heeft de brandweer de woning, maar ook naastgelegen woningen geventileerd. Tegen 01.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Stichting Salvage zal bemiddelen bij het afhandelen van de schade.

- Advertentie -
Vorig artikelWateroverlast zorgt voor problemen bij ADRZ Vlissingen
Volgend artikelBrandweer rukt uit voor gaslucht aan Boulevard Bankert
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.