Gezamenlijke aanpak overlast Oost-Souburg

© Foto: Pixabay (archief)
- Advertentie -

OOST-SOUBURG – Politie en gemeente Vlissingen pakken samen met de jeugd een reeks aan vernielingen en overlast aan.

De afgelopen week kreeg de politie beduidend meer meldingen uit de omgeving van het Oranjeplein en de Karolingenburcht. Het gaat om meldingen van vernielingen, geluidsoverlast en het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk.

- Advertentie -

Tijdens het politieonderzoek ontmoette wijkagent Maaike van Osta een groep van 25 jongeren waar een ‘click’ mee ontstond. Maaike: “Deze jongeren zijn een voorbeeld voor anderen. We hebben goeie gesprekken gevoerd. Ook gaven zij ons informatie over de hinderlijke en overlastgevende jongeren”.

De wijkagent gaat verder: “Ik hoop samen met deze jongeren de overlast in Oost-Souburg aan te pakken. Daarom heb ik hun en hun ouders/verzorgers gisteren (donderdag) een brief gestuurd, waarin ik ze oproep om te helpen de overlast te stoppen. De politie hoopt de groep jongeren die de sfeer verziekt, in beeld te krijgen. Ook willen we de inwoners van Oost-Souburg duidelijk maken dat politie en gemeente de meldingen serieus nemen”.

Wilt u een vernieling op heterdaad (acuut) melden? Bel dan 112. Als u melding wilt doen van geluidsoverlast of illegaal vuurwerk? Bel dan 0900-8844. Maaike van Osta: “Ik hoop dat we samen kunnen zorgen dat Oost-Souburg voor iedereen een prettige woonomgeving is”.

- Advertentie -
Vorig artikelAangehouden man (27) had gedreigd met vuurwapen in Bloemenlaan
Volgend artikelTwee mannen opgepakt in Vlissingen vanwege drugs
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.