Politie neemt ruim 25 kilo illegaal vuurwerk in beslag op Walcheren

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie heeft afgelopen dagen ruim 25 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen op Walcheren. Een speciaal team doet onderzoek naar de online koop en verkoop van illegaal vuurwerk.

In een woning in Oost-Souburg bleek donderdag 21 december een pakket met 10 kilogram illegaal vuurwerk te liggen. Dit was per post bezorgd. De politie is het huis binnengetreden, op dat moment was de 17-jarige verdachte niet thuis. Hij wordt op een later moment uitgenodigd om een verklaring af te leggen op het politiebureau.

- Advertentie -

Op donderdag 21 december hebben agenten in een huis in Middelburg drie kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk was via internet in het buitenland besteld. De 17-jarige verdachte is doorverwezen naar HALT. Op dezelfde dag deden agenten onderzoek naar een partij vuurwerk die in het bezit zou zijn van een 24-jarige Middelburger. Het vuurwerk bleek in een garagebox aan de Sint Barbaragang te liggen. In totaal werd 7 kilo in beslag genomen. De 24-jarige verdachte heeft een proces-verbaal gekregen.

In Vlissingen werd gisteren bij een man van 22 en zijn 17-jarige broertje 5 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Ze hadden het via internet besteld en per post laten bezorgen. Het ging onder andere om de beruchte cobra’s. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Een speciaal politieteam speurt naar online kopers en verkopers van illegaal vuurwerk. Kopers kunnen rekenen op persoonlijke aandacht en bezoek van de politie. Websites of social media-accounts worden uit de lucht gehaald. Verkopers worden strafrechterlijk aangepakt. “Ook op internet ben je niet anoniem!”, waarschuwt de politie.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitie zoekt specifieke getuigen ongeval Sloeweg (N254)
Volgend artikelBrand in woning Winkelmanstraat snel geblust
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.