Dit jaar minder incidenten tijdens jaarwisseling dan vorig jaar in Vlissingen

Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – In de gemeente Vlissingen is de jaarwisseling, vergeleken met vorig jaar, rustig verlopen. Dat blijkt uit cijfers die de Veiligheidsregio vandaag bekend maakte.

Volgens de Veiligheidsregio is de brandweer in heel Zeeland tijdens de jaarwisseling in totaal 71 uitgerukt. De meeste incidenten waren in Vlissingen, hier kwam de brandweer 25 keer in actie. Vorig jaar waren er in Vlissingen 30 incidenten waarbij de brandweer in actie moest komen, dit jaar waren dat er dus vijf minder.

- ADVERTENTIE -

Dit jaar rukte de brandweer in de gemeente Vlissingen vooral uit voor branden in ondergrondse containers. Ook rukte de brandweer uit voor hopen brandend afval. Of er mensen gewond zijn geraakt, door of tijdens het afsteken van vuurwerk, is niet bekend.

Vergeleken met vorig jaar was het deze jaarwisseling erg rustig in de Bloemenbuurt in Vlissingen. Tijdens de jaarwisseling van 2016-2017 werden hulpverleners belaagd met vuurwerk, staken raddraaiers auto’s in de brand en werden ruiten ingegooid. In het onderzoek zijn twee mensen hiervoor aangehouden.

De Mobiele Eenheid (ME) liep tijdens de jaarwisseling in de Bloemenbuurt om het opgelegde samenscholingsverbod te handhaven. Vooralsnog lijkt ook de jaarwisseling in de Bloemenbuurt rustig te zijn verlopen. In de loop van de dag komt de politie met meer informatie over het verloop van de jaarwisseling.

Voor een overzicht van alle brandweermeldingen tijdens de oud- en nieuwviering kijkt u hieronder. Bij grote/belangrijke incidenten houden wij u ook op de hoogte via ons Twitter-account @112V_S.

- ADVERTENTIE -