Kleine brand in appartement boven snackbar snel geblust

© Foto: Jesse van Splunder
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN – In een appartement boven een snackbar aan de Scheldestraat is aan het begin van de middag brand uitgebroken. De brand was snel geblust.

Om 12.45 uur kwam de eerste melding van de brand binnen. De meldkamer stuurde hierop een tankautospuit en een ladderwagen van de beroepsbrandweer in Middelburg ter plaatse. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ en werd er nog een tankautospuit van de vrijwillige brandweer in Vlissingen ter plaatse gestuurd.

- ADVERTENTIE -

Toen de brandweer aankwam, had de bewoner van het appartement al een bluspoging gedaan met een poederblusser. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio ging het om een kleine keukenbrand. Om 13.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer heeft vervolgens een kat uit de woning gehaald. Er raakte volgens de Veiligheidsregio Zeeland niemand gewond.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er rook- en roetschade in de keuken en in het appartement. Stichting Salvage is ingeschakeld op het helpen bij het afhandelen van de schade.

De Scheldestraat was kort afgezet tijdens de brand. © Foto: Jesse van Splunder
- ADVERTENTIE -