Kleine brand in appartement boven snackbar snel geblust

- Advertentie -

VLISSINGEN – In een appartement boven een snackbar aan de Scheldestraat is aan het begin van de middag brand uitgebroken. De brand was snel geblust.

Om 12.45 uur kwam de eerste melding van de brand binnen. De meldkamer stuurde hierop een tankautospuit en een ladderwagen van de beroepsbrandweer in Middelburg ter plaatse. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar het sein ‘middelbrand’ en werd er nog een tankautospuit van de vrijwillige brandweer in Vlissingen ter plaatse gestuurd.

- Advertentie -

Toen de brandweer aankwam, had de bewoner van het appartement al een bluspoging gedaan met een poederblusser. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio ging het om een kleine keukenbrand. Om 13.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer heeft vervolgens een kat uit de woning gehaald. Er raakte volgens de Veiligheidsregio Zeeland niemand gewond.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is er rook- en roetschade in de keuken en in het appartement. Stichting Salvage is ingeschakeld op het helpen bij het afhandelen van de schade.

De Scheldestraat was kort afgezet tijdens de brand. © Foto: Jesse van Splunder
- Advertentie -
Vorig artikelStormachtig weer zorgt voor problemen in Vlissingen
Volgend artikelMan raakte lichtgewond bij ongeval Oost-Souburg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.