Stormachtig weer zorgt voor problemen in Vlissingen

0
Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Het stormachtige weer zorgt in Vlissingen en de rest van Zeeland voor problemen. Delen van het dak van de Machinefabriek kwamen naar beneden en de Westerschelde-ferry is tijdelijk uit de vaart genomen.

De brandweer is aan het begin van de middag ingezet omdat delen van het dak van de Machinefabriek op het Scheldekwartier in Vlissingen naar beneden kwamen.

Uit voorzorg sloot de gemeente Vlissingen een groot deel van de De Willem Ruysstraat af. De brandweer is door middel van een ladderwagen het dak van de voormalige Schelde-fabriek opgeklommen. Na een korte inspectie kon de brandweer alweer terugkeren.

Westerschelde Ferry

Door de harde wind is het fiets- en voetveer Vlissingen-Breskens uit de vaart gehaald. Om 16.48 uur starten de afvaarten weer.

Het KNMI heeft voor Zeeland en andere delen van Nederland code geel afgegeven. Ook in sommige delen van het land is code oranje actief. Volgens het instituut kunnen er windstoten van zo’n 90 tot 110 kilometer per uur voorkomen. In de tweede helft van de middag en in de avond neemt de wind geleidelijk af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier