Veel schade en problemen door Westerstorm Zeeland

- Advertentie -

VLISSINGEN – De Westerstorm heeft vanmorgen in Zeeland en andere delen van het land voor grote problemen gezorgd. In Vlissingen waaide zonnepanelen van een flat naar beneden.

Rond half acht vanmorgen kwamen de eerste meldingen van stormschade binnen in Zeeland. De eerste melding in de gemeente Vlissingen kwam binnen om kwart voor tien, dit betrof een melding bij de Sligro in het Vlissingse Vrijburg.

- Advertentie -

Aan de Schutterijstraat in Vlissingen zijn door de storm zonnepanelen van de flat ‘De Schutterij’ naar beneden gekomen. De politie en de gemeente hebben de Spuistraat en de Bussestraat deels afgesloten.

In Vlissingen zijn 5 meldingen van stormschade bekend. Ook zijn er twee meldingen bekend in Koudekerke. Enkele stoplichten moesten het aan de Nieuwe Vlissingseweg, ter hoogte van de afslag naar Vrijburg, ook ontgelden. In de gehele gemeente zijn takken van bomen afgebroken, liggen bomen omver en hebben mensen schade aan hun bezittingen zoals schuttingen van tuinen die zijn omgevallen, glaswerk dat kapot is etc.

Volgens het KNMI neemt de wind in de tweede helft van de middag sterk in kracht af. Vanaf 10.00 uur vanmorgen tot 12.00 uur vanmiddag geldt code oranje. Van 12.00 uur tot 13.00 uur heeft het KNMI code geel afgegeven, hierna is er geen waarschuwing meer van kracht.

Volgens een woordvoerder van ProRail heeft NS de dienstregeling vanaf 11.00 uur stilgelegd door de harde wind. “Tussen Vlissingen en Oost-Souburg zou er ook iets op het spoor liggen, wat dit precies is, weet ik op dit moment niet.”

Binnenbrand

Om iets voor 11.00 uur werd de brandweer ook opgeroepen voor een binnenbrand aan de Flamingoweg in Vlissingen. Een tankautospuit en een ladderwagen werden met spoed ter plaatse gestuurd.

Volg ons officiële Twitter-kanaal @112V_S voor live-updates tijdens grote calamiteiten

- Advertentie -
Vorig artikelPersonenauto rijdt tegen gevel Scheldestraat Vlissingen
Volgend artikelWietkwekerij met 219 planten ontdekt in woning Schuitvaartgracht
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.