Veel schade en problemen door Westerstorm Zeeland

De zonnepanelen die vanmorgen van de flat aan de Schutterijstraat waaide. © Wijkagenten Vlissingen

VLISSINGEN – De Westerstorm heeft vanmorgen in Zeeland en andere delen van het land voor grote problemen gezorgd. In Vlissingen waaide zonnepanelen van een flat naar beneden.

Rond half acht vanmorgen kwamen de eerste meldingen van stormschade binnen in Zeeland. De eerste melding in de gemeente Vlissingen kwam binnen om kwart voor tien, dit betrof een melding bij de Sligro in het Vlissingse Vrijburg.

Aan de Schutterijstraat in Vlissingen zijn door de storm zonnepanelen van de flat ‘De Schutterij’ naar beneden gekomen. De politie en de gemeente hebben de Spuistraat en de Bussestraat deels afgesloten.

In Vlissingen zijn 5 meldingen van stormschade bekend. Ook zijn er twee meldingen bekend in Koudekerke. Enkele stoplichten moesten het aan de Nieuwe Vlissingseweg, ter hoogte van de afslag naar Vrijburg, ook ontgelden. In de gehele gemeente zijn takken van bomen afgebroken, liggen bomen omver en hebben mensen schade aan hun bezittingen zoals schuttingen van tuinen die zijn omgevallen, glaswerk dat kapot is etc.

Volgens het KNMI neemt de wind in de tweede helft van de middag sterk in kracht af. Vanaf 10.00 uur vanmorgen tot 12.00 uur vanmiddag geldt code oranje. Van 12.00 uur tot 13.00 uur heeft het KNMI code geel afgegeven, hierna is er geen waarschuwing meer van kracht.

Volgens een woordvoerder van ProRail heeft NS de dienstregeling vanaf 11.00 uur stilgelegd door de harde wind. “Tussen Vlissingen en Oost-Souburg zou er ook iets op het spoor liggen, wat dit precies is, weet ik op dit moment niet.”

Binnenbrand

Om iets voor 11.00 uur werd de brandweer ook opgeroepen voor een binnenbrand aan de Flamingoweg in Vlissingen. Een tankautospuit en een ladderwagen werden met spoed ter plaatse gestuurd.

Volg ons officiële Twitter-kanaal @112V_S voor live-updates tijdens grote calamiteiten

Vorig artikelPersonenauto rijdt tegen gevel Scheldestraat Vlissingen
Volgend artikelWietkwekerij met 219 planten ontdekt in woning Schuitvaartgracht
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier