KNRM in Zeeland in 2017 maar liefst 298 keer uitgevaren

De KNRM uit Breskens in actie. © Foto: Mario Rentmeester

VLISSINGEN – De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is in 2017 in Zeeland meer uitgevaren dan in 2016, want in totaal werd er 298 keer uitgevaren voor uiteenlopende meldingen. In andere delen in Nederland daalde in 2017 juist het aantal meldingen.

Volgens de KNRM is 2017 een druk jaar geweest vanwege de vele acties. In 2016 voer de KNRM in heel Zeeland 263 keer uit. “De Zeeuwen gaan daarmee tegen de landelijke trend in. Landelijk daalde het aantal acties namelijk licht tot ongeveer 2100 voor alle 45 reddingstations, tegen 2349 in 2016.”

Reddingstations in Zeeuws-Vlaanderen, zoals Breskens en Cadzand, konden dit jaar geen stijging noteren. Volgens een woordvoerder van de KNRM was het in Neeltje Jans weer ‘ouderwets’ druk. “Hansweert, Veere en Westkapelle noteerden het drukste of één van de drukste jaren in de historie.”

Het verschil kunnen maken

Hoofdzakelijk kenmerkt een reddingsjaar zich altijd tot ‘reguliere’ hulpverleningen aan watersporters met pech of problemen met navigatiefouten. Toch was 2017 ook het jaar waarin de bemanning van de reddingboten het verschil konden maken.

De reddingboten van de KNRM zijn 24/7 beschikbaar en varen in alle weersomstandigheden uit. Een doorslaggevende factor is de snelheid van de boten bij het uitvaren. “Snel en adequaat optreden van de reddingbootbemanningen voorkwam erger in de gevallen van bijvoorbeeld onderkoelde kanoërs, zwemmers of medische evacuaties van zieke watersporters of zeelieden,” laat de zegsman van de KNRM weten.

Ook dit jaar brachten de Zeeuwse reddingboten een aantal levenloze lichamen aan wal. Een moeilijke, maar zeer dankbare taak. Met name voor de nabestaanden.

Vorig artikelRijbewijs van 48-jarige Vlissinger ingevorderd vanwege snelheid
Volgend artikelDronken Vlissinger (20) ramt verschillende lantaarnpalen met auto
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier