Politiehonden bij voorlichting op basisschool De Wissel

- Advertentie -

VLISSINGEN – Wijkagenten hebben vandaag op basisschool De Wissel aan de Kleiweg voorlichting gegeven over het werken bij de politie.

Daarbij was ook een team hondengeleiders aanwezig van de politie Zeeland-West-Brabant. Ze hadden diensthond Glenn meegenomen en USAR-hond Bram. USAR (Urban Search and Rescue) is een landelijk team dat ingezet kan worden bij complexe reddingsoperaties in binnen- en buitenland.

- Advertentie -

Vanmiddag zijn twee ambulances en meerdere politiewagens naar Damen Schelde Marine Services aan de Koningsweg gereden voor een medisch spoedgeval. Om 16.00 uur vertrokken de twee ambulances, begeleid door een motoragent, naar het ziekenhuis in Goes. Onderweg kregen ze bijstand van het Mobiel Medisch Team dat per helikopter uit Amsterdam was gekomen.

Aanvankelijk werd Amels genoemd als bedrijf waar het incident had plaatsgevonden. Een medewerkster van Amels meldt echter telefonisch dat het Damen betreft, op hetzelfde terrein. Damen zegt op de hoogte te zijn maar geen informatie te verstrekken. Werknemers die rond 16.00 uur het terrein verlieten, wisten niet wat er was gebeurd.

Update 06/03 – Vandaag bericht de PZC dat een werknemer bekneld is geraakt. De arbeidsinspectie doet onderzoek.

Update 07/03 – Reagerende lezers op Facebook 112 Vlissingen & Souburg: de wijkagenten bezochten niet de school van De Wissel aan de Kleiweg (groepen 4-8) maar de hoofdlocatie aan de Flamingoweg.

- Advertentie -
Vorig artikelSneeuwval vooralsnog zonder 112-problemen in Vlissingen
Volgend artikelVoetganger aangereden door taxi op Koudekerkseweg voor ADRZ
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).