Slachtoffer beknelling Damen afgelopen nacht overleden

Twee ambulances verlaten het terrein aan de Koningsweg. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – De werknemer van Damen die maandag ernstig gewond raakte bij een beknelling, is afgelopen nacht overleden, aldus de PZC.

De krant vermeldt dat het gaat om de 20-jarige Owen Schalkwijk uit Vlissingen. Hij overleed vannacht aan zijn verwondingen in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam. Damen zegt in een reactie diep geschokt te zijn.

De voorzitter van SV Walcheren, waar Schalkwijk voetbalde, betuigt op de website van de club zijn medeleven met de ouders van Owen en hun kinderen. Vandaag en zaterdag vinden er geen sportieve activiteiten plaats, het clubhuis is vanavond vanaf 19.30 uur en zaterdag vanaf 10.00 uur voor iedereen geopend om stil te staan bij het overlijden.

Zaalvoetbalvereniging Groene Ster heeft een aanvraag gedaan tot uitstel van de eredivisiewedstrijd vrijdagavond tegen Hovocubo in Hoorn. Schalkwijk verzorgde als DJ de muziek bij de thuiswedstrijden in sporthal Baskensburg.

Verder kenden veel mensen de jonge Vlissinger als medewerker van de supermarkt Jumbo waar hij in dienst was totdat hij aan de slag ging bij Damen. In december schreef hij op zijn Facebook-pagina een heftruckcertificaat behaald te hebben voor de zogenoemde reachtruck, een transportvoertuig voor het verplaatsen van pallets in/uit stellingen. Mogelijk bestuurde hij ook bij Damen een dergelijk voertuig.

Over de toedracht van het ongeval is niets bekendgemaakt, de arbeidsinspectie SZW doet onderzoek.

Vorig artikelAuto verwoest door felle brand Paul Krugerstraat Vlissingen
Volgend artikelNieuwe speekseltest in gebruik genomen bij algehele verkeerscontrole
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier