Nieuwe hoogwerker voor brandweerpost Olympiaweg

0
De burgemeester (r) in de korf. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – De brandweerpost Olympiaweg heeft een nieuwe hoogwerker, de 4451, burgemeester Van den Tillaar stelde vanmiddag het voertuig in dienst.

De oude 4551 blijft nog enkele maanden ‘back up’ staan in Middelburg voor als de nieuwe hoogwerker onverhoopt kinderziekten vertoont. Daarna gaat hij na bijna twintig dienstjaren naar de leverancier van brandweermateriaal Kenbri in Numansdorp.

Het nieuwe exemplaar dat Kenbri leverde, heeft eigen bluscapaciteit, een grotere korf (foto) met een camera en warmtecamera die vanaf de grond te volgen zijn, een betere wendbaarheid en drie cabineplaatsen in plaats van twee. Ook reikt hij met 34 meter iets hoger.

De aanschaf kostte ongeveer 660.000 euro. Burgemeester Van den Tillaar zei vanmiddag op de post Olympiaweg ten overstaan van de vrijwillige brandweerlieden: “Is dat veel geld? Ja. Maar als we willen dat jullie bijdragen aan de veiligheid binnen de gemeente, moeten wij zorgen voor goed materieel”.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier