Archief-foto © 112 Vlissingen & Souburg

VLISSINGEN – Agenten in de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen zijn op straat zichtbaarder nu ze de politieauto regelmatig inruilen voor de bike.

Harrie van der Heiden, teamchef in Walcheren legt uit waarom de politie voortaan meer op de politiebike te vinden is in de Walcherse dorpen en steden: “Voortaan nemen mijn collega’s regelmatig een of twee bikes mee in de politieauto, om daarna in een deel van ons gebied toezicht te houden. De agenten zijn op de bike veel beter benaderbaar voor het publiek. Extra voordeel in het stedelijke gebied is, dat we ook wendbaarder zijn. De agenten zijn gewoon breed inzetbaar. Als er ergens anders een belangrijke melding is, zetten ze de bikes in de politiebus en rijden er dan snel naar toe. Ook de wijkagenten zullen regelmatig op de politiebike stappen”.

Twee bikers hielden maandagmiddag en -avond toezicht in het centrum van Vlissingen: “Naast het toezicht en de contacten met de Vlissingers, controleerden wij op het illegaal fietsen in het voetgangersgebied. Ook letten wij op andere verkeersovertredingen. In totaal moesten we ruim twintig bekeuringen uitdelen. Deze manier van toezicht was heel effectief. Ook waren wij voor de mensen beter aanspreekbaar, dan toezicht houden met een politieauto.”

Ruim twintig bestuurders kregen processen-verbaal voor: (snor-)fietsen in voetgangersgebied (10x); negeren van een rood verkeerslicht; rijden zonder rijbewijs; rijden zonder helm; fietsen zonder verlichting (5x); het niet dragen van de autogordel; geen richting aangeven; drank op straat; parkeer in verbodszone en dealen/bemiddelen verkoop drugs. Tot slot kreeg een bromfietser een bekeuring voor het overschrijden van de constructiesnelheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier