Politie ingeschakeld voor ongeveer tweeduizend bijen in fietstas

- Advertentie -

VLISSINGEN – De politie is vandaag in de weer geweest voor een minder gebruikelijke melding: een volk bijen had zich genesteld in een fietstas aan de Hellingbaan.

Een vrouw die in de binnenstad geweest was, schrok behoorlijk toen ze terugkwam bij haar fiets aan de Hellingbaan. Rond de fietstassen wemelde het van de bijen. Een volk had zich er genesteld. De opgeroepen politie-agenten belden de Dierenambulance. Die verwees naar Imkerij Poppendamme.

- Advertentie -

Uiteindelijk kwam een medewerkster van Imkersvereniging Walcheren met een korf. De bijen leken die te accepteren. Tegen zonsondergang kon de korf dan normaal gesproken naar een speciale opvang in Nieuw- en Sint-Joosland.

In afwezigheid van de medewerkster werd de korf echter door sommige voorbijgangers omvergegooid, terwijl anderen het deksel optilden teneinde een foto te maken. De medewerkster kwam vanavond terug met een tweede korf die geschikter is voor het binnenleiden van het bijenvolk en het vervoer.

Volgens de vrouw gaat het om zo’n tweeduizend exemplaren. Op de website van Imkersvereniging Walcheren staat te lezen dat groepen bijen met een koningin doorgaans in mei en juni hun woonplaatsen verlaten op zoek naar een nieuw onderkomen.

- Advertentie -
Vorig artikelBelgisch zeilbootje in nood, KNRM schiet te hulp
Volgend artikelContainerbrandje bij supermarkt in Paauwenburg
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).