KNRM helpt zeiljacht met motorstoring Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – Een zeiljacht kreeg ’s nachts de motor niet gestart voor Vlissingen. Reddingboot Zeemanshoop is uitgevaren en heeft het jacht veilig afgemeerd in de Buitenhaven.

Drie zeilers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de oversteek gemaakt vanaf het Engelse Ipswich naar Vlissingen. Aan het einde van hun reis willen ze de motor bij zetten om zo veilig de haven binnen te lopen. Deze weigert echter dienst.

- Advertentie -

De zeilers roepen via Verkeerscentrale Vlissingen hulp in. Deze laten via de Nederlandse Kustwacht de reddingboot van Breskens alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop steekt de Rede van Vlissingen over en is snel ter plaatse in de Sardijngeul, waar het jacht zich op dat moment bevindt.

Twee opstappers van de Zeemanshoop worden overgezet om de sleepverbinding te maken. Het zeiljacht wordt vervolgens op sleeptouw genomen en even later veilig afgemeerd aan de Poseidonsteiger in de Vlissingse Buitenhaven.

- Advertentie -
Vorig artikelFerryverkeer tussen Vlissingen en Breskens tot nader order geblokkeerd
Volgend artikelMan gewond aangetroffen op straat in binnenstad
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.