KNRM helpt zeiljacht met motorstoring Vlissingen

© Foto: KNRM Breskens

VLISSINGEN – Een zeiljacht kreeg ’s nachts de motor niet gestart voor Vlissingen. Reddingboot Zeemanshoop is uitgevaren en heeft het jacht veilig afgemeerd in de Buitenhaven.

Drie zeilers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag de oversteek gemaakt vanaf het Engelse Ipswich naar Vlissingen. Aan het einde van hun reis willen ze de motor bij zetten om zo veilig de haven binnen te lopen. Deze weigert echter dienst.

De zeilers roepen via Verkeerscentrale Vlissingen hulp in. Deze laten via de Nederlandse Kustwacht de reddingboot van Breskens alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop steekt de Rede van Vlissingen over en is snel ter plaatse in de Sardijngeul, waar het jacht zich op dat moment bevindt.

Twee opstappers van de Zeemanshoop worden overgezet om de sleepverbinding te maken. Het zeiljacht wordt vervolgens op sleeptouw genomen en even later veilig afgemeerd aan de Poseidonsteiger in de Vlissingse Buitenhaven.

Vorig artikelFerryverkeer tussen Vlissingen en Breskens tot nader order geblokkeerd
Volgend artikelMan gewond aangetroffen op straat in binnenstad
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier