Brandweer checkt woning Aagje Dekenstraat na brandgerucht

- Advertentie -

VLISSINGEN – De brandweer heeft vandaag rond het middaguur een woning op de hoek van de Walstraat en de Aagje Dekenstraat gecontroleerd.

Er was een melding gekomen van mogelijke brand. Binnen in het appartementencomplex werd geen vuurhaard gevonden. Omdat niet iedereen thuis was, checkte de brandweer met een warmtemeter de zijde van het gebouw aan de Aagje Dekenstraat. Ook kwam de eigenaar of beheerder van een leegstaand winkelpand op de begane grond om toegang te verschaffen.

- Advertentie -

Uiteindelijk werd een woning nader bekeken via het raam met gebruikmaking van een ladder. Om kwart over twaalf kon de brandweer inrukken. Mogelijk was een verdachte geur ontstaan doordat iemand aan de overkant van de straat verfresten stond te verwijderen met een brander.

Eerder vanochtend heeft een medewerkster van de dierenambulance met behulp van de brandweer een jonge meeuw uit een dakgoot gehaald.

Het jong liep al geruime tijd heen en weer op een pand aan de Nieuwendijk en maakte een hels kabaal. Reden voor een vrouw om de dierenambulance te bellen. Die schakelde de brandweer in.

Met een autoladder kon de meeuw benaderd en gevangen worden.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelVrouw gewond afgevoerd na sprong vanaf Boulevard Evertsen
Volgend artikelPolitie vordert rijbewijs van quadbestuurder in
Cornelis van der Jagt
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).