Twee schepen botsen op Westerschelde voor Ritthem

- Advertentie -

RITTHEM – Vanmorgen zijn twee schepen met elkaar in aanvaring gekomen op de Westerschelde. Niemand raakte door de botsing gewond.

Om iets voor half zeven vanmorgen vond de aanvaring plaats op de Spijkerplaat nabij Ritthem. De twee schepen die met elkaar in botsing kwamen, zijn de 140 meter lange Aldebaran en de 89 meter lange Mary-S. Het eerste schip (zie foto) heeft door de aanvaring een gat in de romp. De Mary-S heeft alleen schade aan de voorzijde.

- Advertentie -

Rijkswaterstaat liet weten dat er geen gevaar is voor de omgeving. Ook lekken de schepen geen olie. Een officier van dienst van Rijkswaterstaat is bij beide schepen aan boord gegaan voor verder onderzoek.

De schepen liggen al de hele dag voor anker op de Rede voor Vlissingen. Zo ondervindt de overige scheepvaart er geen hinder van. Beide schepen waren op weg naar Antwerpen toen het mis ging. Na onderzoek gaan de schepen hoogstwaarschijnlijk naar een werf waar ze gerepareerd zullen worden.

- Advertentie -
Vorig artikelGewonde bij aanrijding tussen fiets en bestelbusje
Volgend artikelAmbulance met spoed naar Boterbloemlaan voor gevallen jongen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.