VRZ: Grote brand bij Kloosterboer in Ritthem is meester

De stalen constructie die nog overeind staat. © Foto: Ingezonden
- ADVERTENTE -

VLISSINGEN-OOST – De brand die vanmiddag uitbrak bij Kloosterboer aan de Denemarkenweg is onder controle. Dit meldt de Veiligheidsregio Zeeland via Twitter.

Het sein ‘brand meester’ is gegeven om 23.10 uur. “Het nablussen zal nog geruime tijd duren”, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio Zeeland.

- ADVERTENTIE -

De brandweer heeft kranen ingezet om de stalen constructie van de loods uit elkaar te trekken zodat de brandweer van binnenuit kan gaan blussen.

Volgens de Veiligheidsregio zijn de nabije wegen voor het verkeer nog steeds afgesloten. Rijkswaterstaat monitort de waterkwaliteit.

Update 6 juli 00:48 uur:

De brand is inmiddels afgeschaald aar Grip 0. Met drie tankautospuiten is de brandweer nog uren aan het afblussen. Dat kan in de omgeving wat stankoverlast en verspreiding van roetdeeltjes veroorzaken.

De treinen mogen weer rijden in het Sloegebied. De Denemarkenweg blijft nog voor een deel afgesloten. Er staan verkeersregelaars om het verkeer om te leiden. De bedrijven in de omgeving zijn morgen weer bereikbaar.

Er worden nog steeds metingen gedaan op het terrein, met name de koolmonoxidewaarden worden gemeten. Dit gaat door totdat het afblussen is afgerond. Rijkswaterstaat monitort de waterkwaliteit. Tot nu toe is er geen verontreiniging aangetroffen.

De brandweer was vanmiddag nog druk met blussen. © Foto: Ingezonden

Zie ook:
Grote brand Ritthem stabiel, maar nog niet meester (5 juli 2018)
Zeer grote brand in havengebied Vlissingen-Oost (5 juli 2018)

- ADVERTENTIE -