Zeiljacht met motorproblemen in Vlissingen-Oost

- Advertentie -

VLISSINGEN-OOST – Een zeiljacht kreeg zaterdagavond de motor niet gestart voor Vlissingen-Oost. Reddingboot Zeemanshoop is uitgevaren en heeft het jacht veilig afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Twee zeilers zijn op zaterdag vertrokken van Gent met hun nieuwe aankoop. Ter hoogte van de Borsele willen ze de motor bij zetten, maar deze weigert dienst.

- Advertentie -

De zeilers roepen hulp in en de Nederlandse Kustwacht alarmeert de bemanning van reddingboot Zeemanshoop.

Reddingboot Zeemanshoop steekt over in de richting van de opgegeven positie en is snel ter plaatse net voor bij de Sloehaven, waar het jacht zich op dat moment bevindt.

Een opstapper worden overgezet om de sleepverbinding te maken. Het zeiljacht wordt vervolgens op sleeptouw genomen en even later veilig afgemeerd aan de pasantensteiger in de jachthaven van Breskens.

Na het opnemen van de gegevens van deze dankbare personen, die beloven donateur te worden, gaat de reddingboot retour naar het reddingstation in Breskens.

- Advertentie -
Vorig artikelDrankrijder na achtervolging aangehouden
Volgend artikelGroot materieel ingezet voor uiteindelijk kleine duinbrand
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.