Zeiljacht met motorproblemen in Vlissingen-Oost

© Foto: KNRM Breskens

VLISSINGEN-OOST – Een zeiljacht kreeg zaterdagavond de motor niet gestart voor Vlissingen-Oost. Reddingboot Zeemanshoop is uitgevaren en heeft het jacht veilig afgemeerd in de jachthaven van Breskens.

Twee zeilers zijn op zaterdag vertrokken van Gent met hun nieuwe aankoop. Ter hoogte van de Borsele willen ze de motor bij zetten, maar deze weigert dienst.

De zeilers roepen hulp in en de Nederlandse Kustwacht alarmeert de bemanning van reddingboot Zeemanshoop.

Reddingboot Zeemanshoop steekt over in de richting van de opgegeven positie en is snel ter plaatse net voor bij de Sloehaven, waar het jacht zich op dat moment bevindt.

Een opstapper worden overgezet om de sleepverbinding te maken. Het zeiljacht wordt vervolgens op sleeptouw genomen en even later veilig afgemeerd aan de pasantensteiger in de jachthaven van Breskens.

Na het opnemen van de gegevens van deze dankbare personen, die beloven donateur te worden, gaat de reddingboot retour naar het reddingstation in Breskens.

Vorig artikelDrankrijder na achtervolging aangehouden
Volgend artikelGroot materieel ingezet voor uiteindelijk kleine duinbrand
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie de de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier