Groot materieel ingezet voor uiteindelijk kleine duinbrand

- Advertentie -

VLISSINGEN – Voor een duinbrand bij Zwanenburg is vanavond groot materieel ingezet, uiteindelijk hoefde er weinig geblust te worden.

Om 19.55 uur vatte een stuk duin vlam tussen het Nollebos en Westduin. Gelet op het risico van snelle uitbreiding als gevolg van de langdurige droogte werd groot alarm geslagen. Brandweereenheden uit Vlissingen, Oost-Souburg en Koudekerke rukten uit.

- Advertentie -

Toen de eerste wagen aankwam, was het vuur al nagenoeg gedoofd dankzij leden van de Strandwacht die samen met de politie het snelst ter plekke waren en meteen aan de slag gingen met alle beschikbare brandblussers. De brandweer van de post Olympiaweg heeft nog korte tijd nageblust en kon na zo’n twintig minuten inrukken.

Sinds ruim een week geldt een verhoogd risico (fase 2) op natuurbranden in Zeeland.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelZeiljacht met motorproblemen in Vlissingen-Oost
Volgend artikelAangehouden man verklaart beroofd te zijn in centrum Vlissingen
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).