Baggerschip zuigt explosief Westerschelde op

Archief-foto © Foto: Indra Paasse voor DNA-beeldbank op www.laatzeelandzien.nl

WESTERSCHELDE – Gisterochtend heeft een baggerschip een explosief opgezogen ter hoogte van Boei 7 op de Westerschelde.

Op de Westerschelde ter hoogte van Boei 7 tussen Westkapelle en Vlissingen heeft een baggerschip gisterochtend een explosief boven water gezogen.

Volgens Edwin de Feijter, woordvoerder van Rijkswaterstaat, is het explosief terug in zee geplaatst waarna de autoriteiten in kennis zijn gesteld. “We hebben een waarschuwing uitgegeven voor de scheepvaart, ook is de Kustwacht ingeseind”, aldus de woordvoerder.

De explosieven opruimingsdienst (EOD) is volgens de Feijter in kennis gesteld. “De EOD zal nu nog niets ondernemen. Pas als er meer explosieven worden gevonden, zal dit exemplaar ook door de EOD tot ontploffing worden gebracht.”

Wat voor explosief het is en waar het vandaan komt, is niet bekend. Wel heeft het explosief een lage prioriteit, dat zou kunnen betekenen dat het geen zwaar explosief is.

Vorig artikelPolitiehelikopter ingezet vanwege melding man met wapen
Volgend artikelStrandwacht schiet drie zwemmers te hulp bij Vlissingen
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier