Baggerschip zuigt explosief Westerschelde op

- Advertentie -

WESTERSCHELDE – Gisterochtend heeft een baggerschip een explosief opgezogen ter hoogte van Boei 7 op de Westerschelde.

Op de Westerschelde ter hoogte van Boei 7 tussen Westkapelle en Vlissingen heeft een baggerschip gisterochtend een explosief boven water gezogen.

- Advertentie -

Volgens Edwin de Feijter, woordvoerder van Rijkswaterstaat, is het explosief terug in zee geplaatst waarna de autoriteiten in kennis zijn gesteld. “We hebben een waarschuwing uitgegeven voor de scheepvaart, ook is de Kustwacht ingeseind”, aldus de woordvoerder.

De explosieven opruimingsdienst (EOD) is volgens de Feijter in kennis gesteld. “De EOD zal nu nog niets ondernemen. Pas als er meer explosieven worden gevonden, zal dit exemplaar ook door de EOD tot ontploffing worden gebracht.”

Wat voor explosief het is en waar het vandaan komt, is niet bekend. Wel heeft het explosief een lage prioriteit, dat zou kunnen betekenen dat het geen zwaar explosief is.

- Advertentie -
Vorig artikelPolitiehelikopter ingezet vanwege melding man met wapen
Volgend artikelStrandwacht schiet drie zwemmers te hulp bij Vlissingen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.