Kanovaarders met kind van de Westerschelde gehaald door Strandwacht

- Advertentie -

VLISSINGEN – De strandwachten hebben vanmiddag met de waterscooter twee kanovaarders met een kind vanaf de Westerschelde naar de kant geleid.

De kanovaarders waren midden op de Westerschelde gezien vanaf de Frans Naerebout, een betonningsvaartuig van de Kustwacht en Rijkswaterstaat, in een van de kano’s bevond zich een klein kind. Uit veiligheidsoverwegingen bleef de Frans Naerebout in de buurt totdat de reddingswaterscooter van de Strandwacht ter plekke was.

- Advertentie -

De opvarenden van de kano’s verklaarden onder de indruk te zijn geweest van de vele zeeschepen en dit nooit meer te zullen doen, aldus de Strandwacht.

Verder kwamen de strandwachten vandaag in actie voor een zwemmer in nood ter hoogte van de Gevangentoren, een onwelwording van een fietser op het duinfietspad ter hoogte van Zwanenburg, enkele kortstondig vermiste kinderen en wederom een zwemmend slachtoffer van de stroming bij het Nollehoofd. Een wat oudere man raakte daar in de problemen en werd met de waterscooter in veiligheid gebracht (foto).

Gisteren redden de strandwachten bij het Nollehoofd al drie zwemmers, daarna waarschuwden ze via de media nog maar eens dat zwemmen bij het Nollehoofd gevaarlijk en verboden is wegens de sterke stroming en de nabijheid van de vaargeul.

- Advertentie -
Vorig artikelVrouw (58) gewond na val met fiets Vlissingen
Volgend artikelMan meldt zichzelf na zware mishandeling partner
Ik schrijf al geruime tijd nieuwsartikelen over 112, hulpverlening en veiligheid voor 112Vlissingen-Souburg.nl, onderdeel van de Gm Groep. Ik heb ruime ervaring bij landelijke en buitenlandse media (print, radio, televisie).