Zeiljacht komt in de problemen bij Vlissingen

© Foto: KNRM Breskens

VLISSINGEN – De reddingboot Zeemanshoop is donderdagmiddag uitgevaren ter assistentie van vier zeilers. De zeilboot had startproblemen en is veilig afgemeerd in Vlissingen.

Donderdagmiddag ontvangt de schipper van de reddingboot een melding op noodkanaal 16. Het is een zwak bericht, waardoor het door niemand opgepikt wordt. De schipper roept de hulpvragen terug op en vraagt wat de problemen zijn. Het blijkt dat een zeiljacht hulp nodig heeft voor Vlissingen.

De schipper stelt de Nederlandse Kustwacht op de hoogte en laat de reddingbootbemanning alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en is snel ter plaatse bij het onfortuinlijke zeiljacht. Een sleepverbinding wordt gemaakt en het jacht kan veilig afgemeerd worden aan de Poseidonsteiger in de Vlissingse Buitenhaven.

De zeilers verklaren dat door accuproblemen alles aan boord uitgevallen was. Gelukkig bood de handmarifoon uitkomst.

Vorig artikelHulpdiensten rukken uit voor drijvend object Westerschelde Vlissingen
Volgend artikelVlammen slaan onder auto uit, hulpdiensten opgeroepen
In 2013 richtte ik 112Vlissingen-Souburg.nl op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen. Daarnaast ben ik als eigenaar verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en heb ik veel contact met de verschillende partners. Ook schrijf ik nog vaak artikelen en maak ik nog regelmatig nieuwsfoto's.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier