Zeiljacht komt in de problemen bij Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – De reddingboot Zeemanshoop is donderdagmiddag uitgevaren ter assistentie van vier zeilers. De zeilboot had startproblemen en is veilig afgemeerd in Vlissingen.

Donderdagmiddag ontvangt de schipper van de reddingboot een melding op noodkanaal 16. Het is een zwak bericht, waardoor het door niemand opgepikt wordt. De schipper roept de hulpvragen terug op en vraagt wat de problemen zijn. Het blijkt dat een zeiljacht hulp nodig heeft voor Vlissingen.

- Advertentie -

De schipper stelt de Nederlandse Kustwacht op de hoogte en laat de reddingbootbemanning alarmeren.

Reddingboot Zeemanshoop vaart uit en is snel ter plaatse bij het onfortuinlijke zeiljacht. Een sleepverbinding wordt gemaakt en het jacht kan veilig afgemeerd worden aan de Poseidonsteiger in de Vlissingse Buitenhaven.

De zeilers verklaren dat door accuproblemen alles aan boord uitgevallen was. Gelukkig bood de handmarifoon uitkomst.

- Advertentie -
Vorig artikelHulpdiensten rukken uit voor drijvend object Westerschelde Vlissingen
Volgend artikelVlammen slaan onder auto uit, hulpdiensten opgeroepen
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.