Meer dan 100.000 bezoekers bij 11e editie van Rescue Vlissingen

- Advertentie -

VLISSINGEN – De 11e editie van Rescue Vlissingen is door meer dan 100.000 mensen bezocht, dat is de eerste schatting van de organisatie.

Het grootste hulpverleningsevenement van Europa, Rescue Vlissingen, is volgens de organisatie door meer dan 100.000 mensen bezocht. Vorig jaar lag de schatting rond de 80.000 bezoekers.

- Advertentie -

Niet met de auto maar met de fiets!

Zowel de gemeente als de organisatie van het evenement riepen rond het middaguur op om zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar het evenement te komen. Parkeerplaatsen zaten tot de nok toe vol. Het was zelf zo druk op de Boulevard dat de politie het verkeer moest regelen omdat de stroom met voetgangers vastliep. Ook het fiets-voetveer tussen Vlissingen en Breskens vaart vanavond langer door om alle mensen weer naar Zeeuws-Vlaanderen te brengen.

Verschillende demonstraties

De bezoekers van de 11e editie konden ook dit jaar weer genieten van verschillende demonstraties. Zo werd er een busongeval nagebootst. Bij dit ongeval kwam de samenwerking tussen alle hulpverleningsdiensten goed naar voren.

Er werden ook blusdemonstraties vanaf zee gegeven met onder andere een Chinook-helikopter. Ook was de politie deze editie weer van de partij. Zij gaf een demonstratie met politiehonden die een verdachte moesten aanhouden omdat deze een auto vernielde, een tas had gestolen en met een mes en vuurwapen rondliep.

Zie ook:
Zakkenrollers actief bij druk bezocht Rescue Vlissingen (15 augustus 2018)
Elfde editie van Rescue Vlissingen vandaag van start (15 augustus 2018)

- Advertentie -
Vorig artikelZakkenrollers actief bij drukbezocht Rescue Vlissingen
Volgend artikelEOD verwijdert projectiel van bouwterrein langs President Rooseveltlaan
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.