Grote uitslaande brand in landbouwschuur Ritthem

Er kwam bij de brand veel rook vrij. © Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg

RITTHEM – Aan het einde van de middag is er een grote uitslaande brand uitgebroken in een grote schuur aan de Landbouwweg in Ritthem.

Rond 16.30 uur werd een grote uitslaande brand ontdekt in een landbouwschuur aan de Landbouwweg in Ritthem. De meldkamer stuurde een ladderwagen en een tankautospuit ter plaatse. Vrijwel direct werd de brand gecategoriseerd als ‘industriebrand’. Hierna werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’. Vanwege de waterwinning is er uiteindelijk opgeschaald naar ‘grote brand’. In totaal zijn er op dit moment drie tankautospuiten, een ladderwagen en een waterwagen ter plaatse.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de oppervlakte van de schuur 20×8 meter. “Er stonden paarden in de schuur, die zijn inmiddels buiten. In de schuur staan ook pakken stro”, aldus een woordvoerder.

Om 17.05 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Er blijven twee tankautospuiten en een ladderwagen achter voor het nablussen. De schuur kan als verloren worden beschouwd.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
Vorig artikelFlinke waterfontein bij gecontroleerde ontploffing zeemijn
Volgend artikelTwee lichtgewonden bij kop-staartbotsing op Sloeweg
Als founder richtte ik in maart 2013 o.a. deze website op. Inmiddels is dit één van de bekendste nieuwswebsites in de gemeente Vlissingen en brengt ons team 24/7 het laatste 112-nieuws uit de regio. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de redactie en de dagelijks leiding van de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier