Grote uitslaande brand in landbouwschuur Ritthem

- Advertentie -

RITTHEM – Aan het einde van de middag is er een grote uitslaande brand uitgebroken in een grote schuur aan de Landbouwweg in Ritthem.

Rond 16.30 uur werd een grote uitslaande brand ontdekt in een landbouwschuur aan de Landbouwweg in Ritthem. De meldkamer stuurde een ladderwagen en een tankautospuit ter plaatse. Vrijwel direct werd de brand gecategoriseerd als ‘industriebrand’. Hierna werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’. Vanwege de waterwinning is er uiteindelijk opgeschaald naar ‘grote brand’. In totaal zijn er op dit moment drie tankautospuiten, een ladderwagen en een waterwagen ter plaatse.

- Advertentie -

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de oppervlakte van de schuur 20×8 meter. “Er stonden paarden in de schuur, die zijn inmiddels buiten. In de schuur staan ook pakken stro”, aldus een woordvoerder.

Om 17.05 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Er blijven twee tankautospuiten en een ladderwagen achter voor het nablussen. De schuur kan als verloren worden beschouwd.

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- Advertentie -
Vorig artikelFlinke waterfontein bij gecontroleerde ontploffing zeemijn
Volgend artikelTwee lichtgewonden bij kop-staartbotsing op Sloeweg
Marijn van de Gruiter
In 2013 richtte ik een Facebook-pagina op uit interesse voor de hulpverlening. Al snel bleek de vraag naar het zogeheten '112-nieuws' enorm groot. Daarom zijn we kort daarna ook gestart met de website 112Vlissingen-Souburg.nl. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot één van de toonaangevende nieuwsorganisaties, gespecialiseerd in 112-nieuws, in de gemeente Vlissingen.