Nablussen van Stal Rozenburg neemt veel tijd in beslag

© Foto: Cornelis van der Jagt / 112 Vlissingen & Souburg
- ADVERTENTE -

RITTHEM – Het nablussen van de brand aan de Landbouwweg in Ritthem gaat door, even na 21.00 uur werd een nieuwe tankautospuit opgeroepen ter aflossing.

Tegen het einde van de middag brak de brand uit in Stal Rozenburg. Daar zijn paarden en pony’s gehuisvest van meerdere personen uit Vlissingen en omgeving. Alle dieren zijn in veiligheid gebracht. Klanten van het paardenpension melden zojuist op Facebook dat wel hun spullen verloren zijn gegaan.

- ADVERTENTIE -

Om 17.00 uur stortte een wand van de brandende schuur met een forse knal neer. De brandweer richtte zich op het behoud van de aanpalende gebouwen, hetgeen lukte.

Tijdens het blussen kwamen mensen uit het buurtschap Welzinge hun medeleven betuigen. Even na 17.00 uur kreeg een jonge vrouw een paniekaanval. Ze werd opgevangen door medewerkers van Handhaving en ambulancepersoneel.

Meerdere bronnen melden op basis van een getuigenverklaring dat de brand veroorzaakt is door het werken met een slijptol aan een deur in de schuur. Vonken zouden hooi in vlam hebben gezet.

Update: Klanten van Stal Geertse uit de nabije omgeving zouden spullen beschikbaar stellen aan de gedupeerden.

Zie ook:
– Grote uitslaande brand in landbouwschuur Ritthem (24 augustus 2018)

- ADVERTENTIE -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!