Zeemanshoop van KNRM vaart uit voor verschillende meldingen

De bemanningsleden van de Zeemanshoop beklimmen via de loodsenladder de tanker. © Foto: KNRM Breskens

RITTHEM – Reddingboot Zeemanshoop is zaterdagavond met spoed uitgerukt voor een kanoër in problemen. Eenmaal onderweg kwam gelukkig het bericht dat de man veilig de wal had bereikt.

Zaterdagavond net voor 20.00 uur wordt de reddingbootbemanning van Breskens gealarmeerd door de Nederlandse Kustwacht. Het blijkt dat een kanoër in problemen is voor Ritthem. De kano is omgeslagen, de man slaagt er niet in om terug in de kano te geraken.

Reddingboot Zeemanshoop vaart snel uit. Eenmaal halverwege komt gelukkig het bericht dat de man, samen met zijn kano, veilig de kant heeft bereikt. De reddingboot maakt rechtsomkeert en gaat terug naar de basis.

In de vroege ochtend van donderdag 30 augustus werd de Zeemanshoop opgeroepen voor een medische evacuatie vanaf de olietanker Baltic Wind. Het schip was onderweg van Antwerpen naar Tallinn (Estland). Plots raakte op de brug van het schip, dat op de rede van Vlissingen voer, een vrouw onwel. De Nederlandse Kustwacht alarmeerde de dienstdoende arts van de Radio Medische Dienst (RMD) en de reddingbootbemanning van Breskens.

De bemanningsleden van de Zeemanshoop uit Breskens varen snel uit en zetten koers naar de tanker. Eenmaal ter plaatse gaan twee opstappers aan boord van de tanker om de situatie te bekijken. In overleg met de arts van de RMD wordt besloten om de vrouw lopend en via de loodsenladder te evacueren.

Als de vrouw eenmaal aan boord van de reddingboot is, wordt er met spoed koers gezet naar Breskens. Hier wordt de vrouw even later overgedragen aan het gereedstaande ambulanceteam, dat inmiddels bijgepraat is door de arts van de RMD.

De ambulance brengt de vrouw met spoed naar het ziekenhuis van Knokke-Heist voor verdere behandeling. Over haar toestand is momenteel verder niets bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf hier uw bericht!
Schrijf uw naam hier